Sunvibe blog

10 voordelen en redenen om te zonnen!

De Kracht van Licht - volgens Alexander Wunsch

Alexander Wunsch, een gerenommeerde expert op het gebied van lichttherapie, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de voordelen van blootstelling aan kunstmatig licht, zoals dat van de zonnebank. Hier zijn 10 goede redenen, gebaseerd op zijn bevindingen, om naar de zonnebank te gaan: 

1. Vitamine D-productie

Blootstelling aan UV-stralen stimuleert de productie van vitamine D in ons lichaam. Vitamine D is essentieel voor een goede gezondheid, het versterkt onder andere onze botten, ondersteunt het immuunsysteem en heeft een positieve invloed op onze stemming.

2. Verbetering van de Huidconditie

Matige blootstelling aan UV-licht kan helpen bij het verbeteren van bepaalde huidaandoeningen, zoals acne, eczeem en psoriasis. Het kan ook de productie van collageen bevorderen, waardoor de huid er gezonder en jonger uitziet.

3. Verbetering van de Geestelijke Gezondheid

Lichttherapie, waaronder blootstelling aan UV-licht, kan een positief effect hebben op onze stemming en het energieniveau. Het kan helpen bij het bestrijden van seizoensgebonden depressie (winterdepressie) en het verbeteren van ons algehele welzijn.

4. Verlichting van Pijn en Ontsteking

UV-licht heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verlichten van pijn en ontsteking geassocieerd met aandoeningen zoals artritis en fibromyalgie.

5. Verbetering van de Slaapkwaliteit

Blootstelling aan natuurlijk licht, zoals dat van de zonnebank, kan helpen om onze interne klok te reguleren en de productie van melatonine, het slaaphormoon, te bevorderen. Dit kan leiden tot een betere slaapkwaliteit en een gezonder slaappatroon.

6. Stimulatie van de Doorbloeding

UV-licht kan de bloedcirculatie stimuleren, wat kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid van het cardiovasculaire systeem en het bevorderen van een gezonde bloeddruk.

7. Verlichting van Seizoensgebonden Allergieën

Blootstelling aan UV-licht kan helpen bij het verminderen van symptomen van seizoensgebonden allergieën, zoals hooikoorts, door het onderdrukken van de immuunrespons die allergische reacties veroorzaakt.

8. Stimulatie van de Haargroei

UV-licht kan de bloedcirculatie in de hoofdhuid verbeteren en de activiteit van de haarzakjes stimuleren, wat kan leiden tot een gezondere haargroei en het verminderen van haaruitval.

9. Versterking van het Immuunsysteem

Matige blootstelling aan UV-licht kan helpen bij het versterken van ons immuunsysteem door de productie van witte bloedcellen te stimuleren, waardoor we beter in staat zijn om infecties en ziekten af te weren.

10. Verhoging van de Productiviteit en Vitaliteit

Door het stimuleren van vitamine D-productie, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verlichten van stress en vermoeidheid, kan blootstelling aan UV-licht ons helpen om productiever en vitaler te zijn in ons dagelijks leven.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat matiging cruciaal is bij blootstelling aan UV-licht. Overmatige blootstelling kan leiden tot verbranding, vroegtijdige veroudering van de huid en een verhoogd risico op huidkanker. Het is daarom aan te raden om de richtlijnen van experts te volgen en verstandig om te gaan met het gebruik van de zonnebank.

Op een zonnebank zijn de schadelijkste UV stralen niet aanwezig en staan onze deskundige medewerkers klaar om je te adviseren over verstandig en veilig zonnen!

En .... nog een voordeel .......bij Sunvibe heb je 12 maanden per jaar gegarandeerd zon!"

zonnestudio-sunvibe_devoted-creation_intensity-collection-removebg-preview

Ook jouw gezondheid boosten?

Loop gewoon zonder afspraak binnen voor een zonnebanksessie!

Scroll naar boven